Telegram є однією з кращих альтернатив найпопулярнішому месенджеру в світі — whatsapp. У нього більше функцій, можливостей, комфорту і навіть безпеки. З цим погодяться всі, хто колись ним користувався. Він може подобатися або не подобатися, але заперечувати очевидне нерозумно. Втім, зараз ми не займаємося розкручуванням цього месенджера, з цим він сам як-небудь без нас впорається, а краще поговоримо про деякі функції безпеки, про які користувачі часто забувають або просто не знають, як це працює. Деякі з них дійсно не дуже очевидні, але ми зірвемо з них покривало таємниці.

Telegram дозволяє досягти ще більшої конфіденційності, ніж та, що у нього є спочатку.

Приховати номер телефону в telegram

В базовій настройці telegram показує всім підряд ваш номер телефону . Не знаю, як вам, а мені такий підхід не подобається. Одна справа, якщо хтось буде знати мій ідентифікатор в мережі, і зовсім інше, якщо у нього буде мій номер телефону-те, що давно стало для кожного чимось потаємним і дуже особистим.

Для того, щоб відібрати таку можливість у інших користувачів, відкрийте налаштування месенджера і виберіть пункт ” конфіденційність “. У ньому знайдіть “номер телефону ” і відкрийте його. Всередині ви побачите варіанти налаштування. Просто виберіть той, який потрібен, а при необхідності додайте винятки. Особисто я заборонив всім бачити мій номер телефону, але дозволив кільком людям по роботі бачити його, якщо вони захочуть зателефонувати.

Краще приховати номер.

Це і є той крок до анонімності в мережі , про який всі говорять і до якого всі прагнуть. Я скоріше проти такого явища, але в даному випадку анонімність грає на благо . Особливо, якщо ви перебуваєте в групах, де кожен незнайомець може побачити ваші дані.

Зробити так, щоб не могли запрошувати в групи

А ще не завжди приємно, сторонні додають вас в незліченну кількість груп , з якими потім просто не знаєш, що робити.

Для цього теж можна відкрити налаштування і перейти в ” конфіденційність “. Тепер шукаємо пункт “групи і канали ” і відкриваємо його. Краще забороніть всім підряд додавати вас. Нехай це роблять тільки контакти, але якщо є дуже активний “запрошувач”, можна заблокувати йому таку можливість внизу, в розділі ” виключення “.

Якщо не потрібні зайві запрошення-відключайте.

Як зробити так, щоб ніхто не бачив, що я заходив в telegram

На жаль, відключити галочки, що показують, чи бачили ви повідомлення, неможливо. Однак в telegram ви все одно можете приховати присутність користувача в мережі або не показувати, коли ви були активні в останній раз. Так вас не будуть турбувати, як тільки ви опинитеся в мережі.

Звичним шляхом йдемо в налаштування і відкриваємо ” конфіденційність “, далі знаходимо “активність ” і відкриваємо цей розділ. У ньому можна відзначити, хто буде бачити вашу активність, а хто буде бачити тільки приблизні значення на кшталт ” недавно “, ” цього тижня “, ” цього місяця “. Можна також встановлювати виключення, наприклад, для свого начальника.

Якщо ви не хочете говорити всім, коли ви були в мережі, ви можете цього не робити.

Правда, треба пам’ятати , що всі, кому ви не покажете свою активність, не покажуть свою вам. І це не їх шкідливість, а базова настройка telegram.

Чи дізнається хтось, що повідомлення переслано від мене

Цього ніхто не дізнається, якщо ви зміните відповідну настройку. У розділі налаштувань telegram під назвою “конфіденційність “знайдіть пункт” пересилання повідомлень ” і відкрийте його.

Тут буде показано, як буде відображатися повідомлення, якщо хтось переслав його. У базовому варіанті буде приписка вашого імені, але це можна відключити, обмеживши коло тих, хто може посилатися на ваш аккаунт. Це можуть бути всі користувачі, тільки ваші контакти або ніхто. Зручно, що можна виставляти окремі обмеження .

Відображення автора пересилається повідомлення можна відключити.

Зверніть увагу, що з тих пір, була випущена версія telegram 8.0, ті, хто пересилають ваші повідомлення, мають можливість приховати ім’я вихідного автора перш, ніж поділитися повідомленням з іншими. Тому, якщо ви дозволили вибраним контактам обмінюватися повідомленнями, не соромтеся попросити їх приховати ваше ім’я, коли воно не потрібно.

Як приховати фото профілю в telegram

Це теж дуже корисна функція. Навіщо комусь з боку бачити ваше обличчя? а ось друзям буде набагато простіше орієнтуватися в листуваннях, якщо у них буде мініатюрки фотографії. Більш того, зараз вважається поганим тоном приховувати свою фотографію , особливо під час ділового листування. Тому краще відразу поставити своє фото в режим”видно тільки моїм контактам”.

Якщо не хочете показувати всім своє фото-вимкніть його відображення..

Відкривайте “конфіденційність ” в налаштуваннях telegram і шукайте пункт “фотографія профілю “. У ньому можна задати свої параметри і заодно встановити виключення, якщо вони потрібні. Так ви і поспілкуватися нормально зможете, і сторонні не побачать ваше фото. А їм і не треба.